Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΑγάπη προς τον Θεό είναι: να μην έχω τίποτε καλό είτε στον υλικό τομέα είτε στον πνευματικό, να είμαι δηλαδή φτωχός στα πάντα και όμως δια του Ευαγγελίου να τον αγαπώ τόσο πολύ τον Θεό, τον Πατέρα που να κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε να τον μεταδώσω και στους συνανθρώπους. Η αγάπη βρίσκει τρόπους και επινοεί συστήματα σωτηρίας ώστε να ακολουθήσουν πολλοί άνθρωποι τον Θεό. Ο τρόπος είναι η θυσία. Μάλιστα τέλεια αγάπη στον Θεό είναι, να μην αφήσουμε να φανεί η φτώχια που μας διέπει στους άλλους ώστε να προσβληθεί ο Πατέρας μας. Δηλαδή να μην φανεί ότι ενώ εμείς τον κηρύττουμε δεν έχουμε ευλογία. Ένας άνθρωπος κάνοντας αυτή την προσπάθεια χωρίς δυσαρέσκεια, ώστε να μην φανεί ότι ο Θεός ενώ τον κηρύττει δεν τον έχει ευλογήσει, τότε ο Θεός συγκινείται και κλαίει με την αγάπη του παιδιού αυτού. Μάλιστα μετά την δοκιμασία αυτή θα γεμίσει τον άνθρωπο αυτόν, που τον αγαπάει κάτω από αυτές τις συνθήκες, άπειρες ευλογίες οι οποίες θα είναι αιώνιες.  

Τώρα, προς τον πλησίον αγάπη είναι: υπομονή, ελπίδα, πίστη, ανεκτικότητα, να υπομένεις τον άλλον, να ελπίζεις ότι θα γίνει καλύτερος, να πιστεύεις ότι θα γίνει καλύτερος, να πιστεύεις εις την σωτηρία του, να τον ανέχεσαι με όλες τις παραξενιές του, αν είναι και εχθρός σου ακόμη, αγαπάτε τους εχθρούς. Η αγάπη είναι συμπαντιαία και την έχει ο Θεός. Όποιος την χωρίζει, πεθαίνει. Πως χωρίζεται; Με την κρίση.

Προς τους αδελφούς αγάπη είναι: να δέχεσαι τον αγαθό τρόπο που επιλέγουν να ενωθούν με το Θεό συν τα ανωτέρω.

Αγάπη προς τους εχθρούς είναι: να τους δικαιολογείς.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤο πνεύμα είναι ζώσα άμορφη, υλική, μοριακή υπόσταση η οποία όταν ενεργοποιείται, κατ’ εντολή Πατέρα, ζωοποιεί τα πάντα και δύναται να λαμβάνει υλική υπόσταση. Όλα όσα υπάρχουν γύρω μας είναι δημιούργημα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία πρώτα ήτο άμορφη ύλη μη συλλαμβάνουσα δια γυμνού οφθαλμού. Εμείς όταν εφαρμόζουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού τότε το Άγιο Πνεύμα έρχεται γύρω μας και μπαίνει και μέσα μας. Μάλιστα, δημιουργεί ακτίνα προστασίας και ζωής στον άνθρωπο του Θεού, είναι ζωοποιόν. Μάλιστα, τίποτε δεν μπορεί να βλάψει ή να θέσει σε υποτέλεια τον άνθρωπο του Θεού. Ακόμα και στον πόλεμο να βρεθεί ο άνθρωπος του Θεού και εκεί κάποια σφαίρα τρέχει να τον βρει, όταν μπει στην ακτίνα του Πνεύματος που τον περιβάλλει, η σφαίρα λαμβάνει άυλη μορφή γίνεται σκόνη και δεν βλάπτει τον άνθρωπο του Θεού. Τα ψάρια, τα μάτια, τα χέρια που ο Χριστός έδινε είναι γύρω μας σε άυλη μορφή. Όταν όμως ο άνθρωπος του Θεού ζητήσει κάτι τότε δια της πίστεως το Πνεύμα το Άγιο το κάνει ύλη κατά το είδος αυτής. Αυτό το Άγιο Πνεύμα αδελφούλη μου, γλυκέ Αποστόλη, είναι μαζί μας και αυτό αν μέχρι τέλος φανούμε ειλικρινείς απέναντι στον Θεό τότε υποχρεούται πάντα να μας ευλογεί και να μας ζωοποιεί. Γένοιτο, γένοιτο, αμήν. Να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιες πνευματικές πόρτες γύρω μας που δεν τις βλέπουμε (λόγω της παχυλότητας του υλικού στοιχείου που είναι γύρω μας και έχουμε θεοποιήσει και λόγω του ανικανοποίητου στοιχείου που μας διέπει). Όταν όμως αρχίζουμε να εφαρμόζουμε το Ευαγγέλιο του Χριστού, αρχίζουμε να ξεχωρίζουμε τις πνευματικές πόρτες και μάλιστα μας δίνεται η εξουσία να τις ανοίγουμε και να παίρνουμε ζωή και άπειρη χαρά. Θέλω να ξέρεις ότι βρήκες πολλές τον τελευταίο καιρό, αμήν, λίγες μένουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου