Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΟΝΟΣ - ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑ


Χρόνος: Όταν πήγαινα σχολείο και γράφαμε διαγώνισμα, θυμάμαι που ο δάσκαλος μας έλεγε, θα γράψετε μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι, όταν χτυπήσει ότι γράψατε, γράψατε. Έτσι και ο νόμος. Όσο ζει ο άνθρωπος έχει χρόνο να τον εφαρμόσει, αν πεθάνει ότι εφάρμοσε από αυτόν εφάρμοσε. Γι αυτό επειδή ο χρόνος φεύγει ανεπιστρεπτί θα πρέπει να εντρυφούμε πάνω σε αυτόν κάθε μέρα, γιατί αν πεθάνουμε πάει να πει ότι δεν τον εφαρμόσαμε και ο λόγος διότι η τελευταία εντολή του νόμου λέει, ο ποιήσας ταύτα ζήσεται. Αφού λοιπόν σήμερα πεθαίνουμε, αυτό συνεπάγεται ότι δεν τον εφαρμόζουμε. Πιστεύω όμως ότι έχει έρθει ο καιρός να τον εφαρμόσουμε. Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει, καν καθ ημέραν αμαρτάνεις, καθ’ ημέραν μετανόη.

Χρόνος: Η αμαρτία γεννά τον θάνατο. Όμως σήμερα δεν μπορεί να μας υποχειριάσει ο θάνατος διότι το έλεος σβήνει κάθε παράβαση δική μας, η οποία διαπράττεται ενάντια του νόμου του Θεού. Έτσι διά του μέγα ελέους που χάρισε ο Θεός εις ημάς και διά του Υιού του μας καθιστά υιούς Θεού, υιούς ζωής και ο λόγος διότι κερδίζουμε χρόνο ώστε να ολοκληρώσουμε την μετάνοιά μας, η οποία ολοκληρώνει την αναγέννησή μας.

Χρόνος: Σήμερα όλοι μαζί αγωνιζόμαστε διά του Λόγου του, ώστε να αναπτυχθεί μέσα μας ο Θεός. Η παρουσία του στην ζωή μας θα μας διαφωτίσει και θα μας δώσει τον τρόπο ώστε να πεθάνει ο έτερος κακός εαυτός μας, η αμαρτία. Κατόπιν διά του νόμου του Θεού θα ζήσουμε την εν Χριστώ ζωή, ιδρύοντας την βασιλεία του πρώτα μέσα μας και έπειτα γύρω μας. Ο χρόνος ανήκει στην ιδιαιτέρα εξουσία του Θεού και στην υπακοή την δική μας εις αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου