Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ - Ο ΘΕΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ


Κάλεσμα: Ο Θεός σήμερα μιλάει σε όλους εμάς διά Πνεύματος Αγίου. Θα πρέπει διά της πίστεως σε αυτόν τον Θεό να μην απιστούμε αλλά, να πράττουμε όπως έπραξε ο Αβραάμ έναντι του Θεού. Αν και ήταν περασμένης ηλικίας, ενδυναμώθηκε και εγέννησε υιό. Έτσι και εμείς, οποιαδήποτε και αν είναι η ηλικία μας, ας μην απιστούμε στο κάλεσμα το οποίο λάβαμε διά Πνεύματος Αγίου, ούτε να διστάζουμε στις αποκαλύψεις που ο Θεός δίνει διά Πνεύματος Αγίου στην Φωνή Θεού και στα τέκνα αυτής. Υπάρχουν πολλές σειρήνες που θέλουν να μας βγάλουν από τις επιδιώξεις μας, εμείς όμως να κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες αυτές και στα εντάλματα των ανθρώπων και με όλη μας την δύναμη να επιδιώκουμε τα γεγραμμένα, ώστε να λάβουν χώρα στην ζωή μας.

Κάλεσμα: Το κάλεσμα του Χριστού είναι η μετάνοια.

Κάλεσμα: Ο Χριστός έζησε το μαρτύριο του σταυρού και μέσω αυτού απεδείχθη Υιός Θεού. Εμείς καλούμαστε απλώς να πιστέψουμε και να τείνουμε στην αναγέννηση διά της μετάνοιας, φέρνοντας τον καθαρισμό και τον αγιασμό στην ζωή μας. Δεν χρειάζεται εμείς να θυσιαστούμε, ούτε να σταυρωθούμε. Χρειάζεται όμως να κηρύττουμε όπου μας δέχονται, ώστε να διαμορφώσουμε τον χαρακτήρα μας και καθ’ εκάστην ημέραν να είμαστε πλήρεις σοφίας Θεού.

Κάλεσμα: Υπερβατικό κάλεσμα διά Πνεύματος Αγίου, να αλλάξουμε το φθαρτό σώμα μας με το άφθαρτο σώμα του Χριστού.

Κάλεσμα: Μόνο αυτοί που μετέχουν του καλέσματος του Θεού εννοούν τι σημαίνει να είναι κάποιος δούλος της αμαρτίας και τι σημαίνει να είναι μέτοχος της ελευθερίας του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος διακατεχόμενοι πλέον σήμερα από μέρος των χαρισμάτων, των καρπών και των σημείων του Αγίου Πνεύματος, τα οποία παρέχουν ελευθερία στην ψυχή και στο σώμα.

Κάλεσμα: Με το κάλεσμα που λάβαμε μπορούμε με την δύναμη του Θεού να ξαναχτίσουμε μέσα μας και γύρω μας τον κήπο της ζωής όπου τα μυροβόλα πνευματικά του άνθη θα μεταφυτευτούν με το παράδειγμα όλων ημών σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι αγαπούν τον Θεό όμως δεν γνωρίζουν τον τρόπο να τον φέρουν στην ζωή τους.

Κάλεσμα: Αφού λάβαμε το κάλεσμα από τον Θεό για να αναπτύξουμε την δική του λογική στην ζωή μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε ώστε να πράττουμε αυτό που θέλουμε (αγαθό) και όχι αυτό που μισούμε (αμαρτία). Ο Απόστολος Παύλος στην αρχή της πνευματικής του ζωής έλεγε: Βλέπω δε έτερον νόμον εν τοις μέλεσίν μου αντιμαχόμενον εις τον νόμον του νοός μου και αιχμαλωτίζοντά με εις τον νόμον της αμαρτίας, τον όντα εν τοις μέλεσίν μου. Μετά από πολλά χρόνια συνεχόμενου πνευματικού αγώνα, έγινε σε αυτόν συνήθεια το θέλημα του Θεού. Αυτό του έδωσε το δικαίωμα να διαλαλεί και να φωνάζει από χαρά, ζω δε ουχί πλέον εγώ, αλλ' ο Χριστός ζη εν εμοί. Να μην απελπιζόμαστε, να μην αντιφρονούμε στο θέλημα του Θεού και να είμεθα σίγουροι ότι με την δική του συμβουλή θα φτάσουμε στο σημείο να πετύχουμε τους υπερβατικούς στόχους που ο ίδιος διά Πνεύματος Αγίου ενέπνευσε μέσα μας.

Κάλεσμα: Ο Θεός μας χάρισε ένα δώρο και αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσία του Υιού του, ο οποίος μας έφερε το ουράνιο πολίτευμα, τον Λόγο του Θεού και μαζί με αυτό και ένα κάλεσμα το οποίο γράφει μετάνοια, αναγέννηση, σοφία Θεού, αγάπη, ζώσα πίστη. Ακόμη το κάλεσμα μας φανερώνει ότι μέσω αυτών των στοιχείων είμαστε καλεσμένοι στον γάμο του αρνίου. Η προϋπόθεση να βρεθούμε σε αυτόν τον γάμο είναι να αγοράσουμε το κοστούμι εκείνο που στολίζει, που λαμπρύνει την ψυχή μας και που αποτελείται από πληθώρα πνευματικών στοιχείων. Το μαγαζί από το οποίο μπορούμε να το προμηθευτούμε βρίσκεται μέσα στον Λόγο του Θεού (Καινή Διαθήκη), το οποίον Λόγο του Θεού πήραμε στα χέρια μας και αυτός σήμερα σιγά-σιγά αλλάζει το ένδυμα της ψυχής μας με το καινούργιο ένδυμα του πνεύματος, το οποίο περιλαμβάνει τους καρπούς, τα χαρίσματα, τα σημεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου