Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΦOΒΟΣ - Ο ΦΟΒΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ


Φόβος: Ο φόβος εξαφανίζει τη δύναμη της προσευχής. Ο Θεός να μας φυλάει από ανθρώπους που δεν είναι ταπεινοί και διακατέχονται από τον φόβο.

Φόβος: Ο Απ. Ιωάννης μας λέγει, ο φόβος δεν είναι εν τη αγάπη, αλλ’ η τελεία αγάπη έξω διώκει τον φόβον διότι ο φόβος έχει κόλασιν και ο φοβούμενος δεν είναι τετελειωμένος εν τη αγάπη.

Φόβος: Συναίσθημα ανησυχίας εμφανιζόμενο ως αντίδραση έναντι πραγματικού ή φανταστικού κινδύνου. Γκρεμίζονται οι αισθήσεις και το πνεύμα της γαλήνης εξαφανίζεται και δεν έχει πλέον επικοινωνία ο άνθρωπος με τον εαυτό του και με τον Θεό ώστε να αντιμετωπίσει συν Θεό την κατάσταση με επιτυχία, άσχετα αν φωνάζει: «σώστε, Χριστέ και Παναγιά ...». Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια δια της προσευχής να βγάλουμε τον φόβο από μέσα μας και να κάνουμε και πρακτικές εφαρμογές για να βλέπουμε αν πραγματικά φεύγει ο φόβος. Μπορούμε να πειραματιζόμεθα εκεί που φοβόμαστε για να διαπιστώσουμε αν διώξαμε τον φόβο. Όταν λοιπόν καταφέρουμε να διώξουμε σιγά - σιγά τον φόβο από μέσα μας στη θέση του θα έλθει ένα χάρισμα του Αγίου Πνεύματος που ονομάζεται Χάρισμα των Δυνάμεων δια του οποίου γίνονται μεγάλα θαύματα. Τότε ο Θεός θα επεμβαίνει και θα μας σώζει απ’ όλους τους κινδύνους που θα παρουσιάζονται στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου