Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥ


Ευαγγέλιο Βασιλείας: Το Ευαγγέλιο της βασιλείας όταν υφίσταται στην ζωή των ανθρώπων παρέχει, ζώσα πίστη, αγιασμό και καθαρισμό από τις μεγάλες ή μικρές αλώπεκες. Το εφαρμοζόμενο Ευαγγέλιο της βασιλείας παρέχει την άφθαρτη ζωή.

Ευαγγέλιο Βασιλείας: Αυτό το Ευαγγέλιο της βασιλείας εμπεριέχει το μεγαλύτερο ουράνιο κάλεσμα υπό του Θεού και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, Και θέλει κηρυχθή τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσιν τοις έθνεσιν και τότε ήξει το τέλος.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο σήμερα έχει παρεξηγηθεί και ο λόγος διότι οι άνθρωποι το μετάλλαξαν σε τύπους και εντάλματα ανθρώπων. Έτσι δυστυχώς έχασε την μεγάλη του αξία μέσα στις κοινωνίες των ανθρώπων και οι άνθρωποι το περιφρονούν. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι το αιώνιο ουράνιο πολίτευμα του Θεού, είναι το σύνταγμα του μέλλοντος αιώνος, όπου οι λαοί θα στοιχειοθετήσουν την ζωή τους.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο του Χριστού κρύβει μέσα του την υπέρ επιστήμη του μέλλοντος αιώνος η οποία είναι μία νέα επιστήμη, η επιστήμη του λόγου, της πίστεως. Το ρήμα του Θεού ζωοποιεί και ενεργοποιεί σε εμάς την άφθαρτη ζωή και η συναρπάζουσα σοφία του Θεού απεγκλωβίζει την ζωή μας από τα πνευματικά ερεθίσματα που μας διακατέχουν καθημερινά (σκέψεις).

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο του Χριστού δημιουργεί νέα βάση στην ζωή μας, η οποία γίνεται αιώνια.

Ευαγγέλιο Χριστού: Είναι η μόνη αλήθεια, η αποκεκριμένη αλήθεια του Ευαγγελίου του Χριστού. Ο Τιμόθεος αναφέρει για τον Λόγο του Θεού τα εξής: Φανερωθείσαν δε τώρα διά της επιφανείας του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όστις κατήργησε μεν τον θάνατον, έφερε δε εις φως την ζωήν και την αφθαρσίαν διά του Ευαγγελίου.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο του Χριστού είναι ανεφάρμοστο και για να εφαρμοστεί χρειάζεται αφιέρωση, ώστε να μας γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος ζωής του Χριστού. Εξάλλου, ο Χριστός ευαρεστείται στην θετική προσπάθειά μας, την οποίαν και επιβραβεύει με θεάρεστα έργα γεμάτα ευλογία σε εμάς αλλά και σε όσους είναι γύρω μας.

Ευαγγέλιο Χριστού: Όλοι από την αρχή καθώς πήραμε στα χέρια μας το Ευαγγέλιο του Χριστού, είδαμε τον νόμο (αμαρτία) να διέπει την λογική και την ζωή μας, όπως εγωισμός, κρίση, άγνοια του θελήματος του Θεού κ.λπ. Αμέσως αναρωτηθήκαμε τι να κάνουμε, πως να απαλλαγούμε από αυτή την αμαρτία. Υπάρχει τρόπος; Ευτυχώς υπάρχει τρόπος και βρέθηκε. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Θεού, η οποία διατυπώνεται στο Ευαγγέλιο του Χριστού, ο οποίος Χριστός παροτρύνει ημάς στον αγιασμό (άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ ειμί). Παροτρύνει ημάς στην αφιέρωση, Και πας όστις αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου, εκατονταπλάσια θέλει λάβει και ζωήν αιώνιον θέλει κληρονομήσει. Αν τα πιστεύουμε όλα αυτά, τότε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να γίνουμε ένα με τον Χριστό. Αυτό θα γίνει, πρώτον, με το να μας διέπει απόφαση Χριστού ώστε να γίνουμε ιδεώδεις άνθρωποι όπως ήταν αυτός, ο οποίος δεν μεταβάλλονταν ανάλογα με τις συνθήκες της ζωής του ή ανάλογα με τα συμφέροντά του. Με υπευθυνότητα λοιπόν πάνω στα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου δυνάμεθα να πετύχουμε τους υπερβατικούς μας στόχους. Δεύτερον, αφιέρωση που σημαίνει συνεχόμενη ακατάπαυστη πνευματική δραστηριότητα πάνω στο τρίπτυχο μελέτη, προσευχή, κήρυγμα το οποίο κήρυγμα δημιουργεί την εξάπλωση που καθιστά υπαρκτή στον κόσμο την οικογένεια του Θεού. Παρόλα αυτά πάλι για μερικά χρόνια θα ζούμε με τον νόμο του Θεού πνευματικά μέσα μας, ενώ με την σάρκα θα ζούμε κάτω από το πνεύμα της αμαρτίας. Εμείς όμως δεν θα απελπιζόμαστε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες βρισκόμαστε θα συνεχίζουμε την αναγέννησή μας και να είμαστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα εισέλθουμε στην κατάπαυση, την οποίαν θα φέρει εις ημάς η μετάνοια, η αναγέννηση, η πνευματική δραστηριότητα, ο Χριστός ο οποίος θα αλλάξει την ζωή μας αλλά και τον τρόπο σκέψης μας.

Ευαγγέλιο Χριστού: Το Ευαγγέλιο όταν μελετάται με προσοχή και επιμέλεια, ετοιμάζει τόπον εντός μας να κατοικήσει ο Χριστός, ο οποίος θα διώξει τον Διάβολο που ανακατεύει τα πράγματα και σιγά-σιγά τα κάνει θρύψαλο, τα δαιμονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου