Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑΝΟΙΑ - ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ


Μετάνοια: Μέσα από την μετάνοια ολοκληρώνουμε την αναγέννησή μας η οποία μας καθιστά υιούς Θεού.

Μετάνοια: Όσο και αν έχουμε βουτηχτεί στην αμαρτία τον καιρό της άγνοιας, μπορούμε με την ειλικρινή μετάνοια να εισέλθουμε στα ʼγια των Αγίων. Να έρθουμε δηλαδή από την κόλαση στον πνευματικό παράδεισο, ο οποίος δεν απέχει παρά ένα εκατοστό από τον πνευματικό οφθαλμό μας, διότι αν το θελήσουμε θα δούμε ότι εύκολα μπορούμε να μπούμε σε αυτόν.

Μετάνοια: Είναι πολλοί που πιστεύουν ότι είναι άγια λάδια, ενώ διακατέχονται από άγνοια του Λόγου του Θεού και από εωσφορικό εγωισμό. Όταν όμως καλεστούν υπό του Θεού, θα δουν ότι η αμαρτία έχει υποχειριάσει όλο τους το είναι. Ο Θεός αδέλφια μου έθεσε τον νόμο του, ο οποίος είναι ανεφάρμοστος. Αν οι άνθρωποι εξ αρχής δεν αναγεννηθούν και δεν διεξάγουν πνευματικούς αγώνες ώστε να τον εντάξουν στην ζωή τους, κάνοντας αυτόν καθημερινή συνήθεια, καθημερινό τρόπο ζωής θα πέσουν σε πολλά λάθη και θα προβούν στις ενέργειες εκείνες που θα κάνουν την αμαρτία δευτέρα φύση στην ζωή τους. Όταν όμως εννοήσουν το κάλεσμα του Χριστού, την μετάνοια σίγουρα θα έχουν υποστεί την παράβαση. Αυτή η παράβαση θα τους κάνει, αφού γνωρίσουν τον εαυτό τους, να δουν ότι δεν διακατέχονται από ταπείνωση. Η αμαρτία θα τους κάνει ταπεινούς. Είναι προϋπόθεση Θεού να διακατέχονται από ταπείνωση. Η ταπείνωση είναι ο θρόνος του Θεού, χωρίς αυτήν ουδεμία αρετή αναγνωρίζεται. Η ταπείνωση έρχεται με την συνειδητοποίηση του θελήματος του Θεού.

Μετάνοια: Όσοι έχουμε εισέλθει στον χώρο της μετάνοιας, τότε αυτεπάγγελτα εισήλθαμε στον χώρο της αναγέννησης και σε αυτή να εμμείνουμε έως ότου ολοκληρωθούμε πνευματικά, διακατεχόμενοι αιώνια από την χάρη της θυσίας του Χριστού.

Μετάνοια: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να συνετίσει τον άνθρωπο ο Θεός και αυτός είναι η μετάνοια. Μόνο δια αυτής της μετάνοιας δύναται ο άνθρωπος της σαρκός να ανακαλύψει τις πηγές του πνεύματος και τις άπειρες ευλογίες αυτού.

Μετάνοια: Να γνωρίσω τα λάθη μου, το σωστό ή το λάθος, θέλει πνευματική δουλειά, πολύ δουλειά πάνω στην μελέτη, στην προσευχή και στην εξάπλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου