Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ


Θέλημα Θεού: Να συλλάβουμε τι σημαίνει μέγα έλεος, τι σημαίνει ότι ο Χριστός έγινε λύτρο αντί πολλών ώστε η θυσία του να μην πάει χαμένη. Να λάβει χώρα ο καθαρισμός, ο αγιασμός, η άφθαρτη ζωή στην γη. Στοιχεία τα οποία θα διακατέχουν τον νέο κατά Θεό άνθρωπο. Αυτό είναι λοιπόν το θέλημα του Θεού και αυτό θα πρέπει να πιστέψουμε και να επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Θέλημα Θεού: Το θέλημα του Θεού είναι να γνωρίσουμε το Ευαγγέλιο της βασιλείας και να το αναπτύξουμε πρώτα μέσα μας και στη συνέχεια και γύρω μας. Να χτίσουμε ξανά τον κόσμο εκείνο που εξ αρχής Θεός και άνθρωπος ήταν ενωμένοι με τα στοιχεία της ζωής και της ευγενής άμιλλας όπως ανυπόκριτη αγάπη, χαρά του Αγίου Πνεύματος, σοφία Θεού συναρπάζουσα, ταπεινοφροσύνη με τα στοιχεία που την διέπουν (δεν είμαι τίποτα, δεν ξέρω τίποτα, δεν έκανα τίποτα). Να έχουμε ειρήνη Χριστού, με την οποίαν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε δυνάμεθα να αντεπεξέλθουμε χωρίς καν να ταραχτούμε. Να έχουμε το αποκορύφωμα της δόξης του Θεού που είναι η δικαιοσύνη του, η οποία πάντοτε προσφέρει και ουδέποτε απαιτεί. Τελευταία όλων να έχουμε την άφθαρτη ζωή και την δυνατότητα να δυνάμεθα μέσα από την άμορφη ύλη να ζωοποιούμε το σώμα μας και να το διατηρούμε εν υγεία και ζωή, η οποία καθίσταται αιώνια. Όλα με την χάρη του Θεού συντελούνται μέσα μας και γύρω μας. Ότι σκέφτεται ο άνθρωπος μπορεί να το υλοποιήσει, αρκεί να βρει τον τρόπο. Όλα αυτά δημιουργούν έναν νέο άνθρωπο ο οποίος κινείται πάντα κατά Θεό.

Θέλημα Θεού: Η συνειδητοποίηση του θελήματος του Θεού δημιουργεί σε εμάς νέες επιδιώξεις και ουρανόδρομους στόχους. Αυτοί οι στόχοι τιθασεύουν το πνεύμα μας και υποτάσσουν την σάρκα μας στο να ποιεί το θέλημα του Θεού, ώστε να ενεργείται σε αυτή την σάρκα η ζωή η αιώνια, η άφθαρτη, η πανευδαίμονη, η γεμάτη καρπούς, χαρίσματα και σημεία του Αγίου Πνεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου