Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ - ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ


Παράδειγμα: Αν θέλεις άνθρωπε να αλλάξει ο αδελφός ή ο κόσμος προσπάθησε να αλλάξεις εσύ, ώστε να είσαι παράδειγμα. Ο άνθρωπος μιμείται το καλό όταν το δει να εφαρμόζεται.

Παραδείγματα: Κάποτε ένας σοφός πνευματικός δάσκαλος είπε σε κάποιον μαθητή του, ο οποίος δεν τον ακολουθούσε σε όλες τις δραστηριότητές του, ειδικά όταν γύρω από τον δάσκαλο υπήρχαν δυσκολίες. Παιδί μου, του είπε, εγώ είμαι ο δάσκαλος όπως λες και εσύ είσαι ο μαθητής. Αν θέλεις να συλλάβεις την σοφία του Θεού θα πρέπει να γίνεις η σκιά μου και να με ακολουθείς κάτω από όλες τις συνθήκες της ζωή μου, έχοντας συμμετοχή στις χαρές μου αλλά και στις λύπες μου. Αυτό το ίδιο να κάνουμε όλοι στον μέγα δάσκαλο Χριστό και στον απεσταλμένο του. Να γίνουμε η σκιά του και να συμμετέχουμε στους αγώνες του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε, είτε αυτές εξελίσσονται στον Γολγοθά, είτε στο όρος της Μεταμόρφωσης όπου η δόξα του Θεού γίνεται αισθητή και αντιληπτή.

Παραδείγματα: Μία ημέρα όταν πήγα στην δουλειά μου άκουσα την προϊσταμένη μου να λέει ότι θα επισκεφθεί την υπηρεσία μου η προϊσταμένη όλων των υπηρεσιών του νομού μου όπου εντάσσεται και η δική μου υπηρεσία. Η προϊσταμένη μου η οποία είναι ένας άνθρωπος του τύπου, είπε, αν έρθει εδώ η προϊσταμένη όλων των υπηρεσιών του νομού και χρησιμοποιήσει εξουσία πάνω μου, διότι από τον νόμο είναι ανώτερη, τότε εγώ θα φύγω ή θα παραιτηθώ από την υπηρεσία διότι δεν το ανέχομαι. Όταν το άκουσα είπα, της δίνει ο Θεός την ευκαιρία να παρουσιάσει ταπείνωση και αυτή αντί γι’ αυτό θα παρουσιάσει εωσφορικό εγωισμό. Αυτό σημαίνει ότι αν τηρείται μόνο η περιτομή, τότε η σοφία του Θεού δεν λειτουργεί στην ζωή του ανθρώπου και η σωτηρία της ψυχής και του σώματος δεν έρχεται ποτέ, ούτε η αναγέννηση του Θεού η οποία είναι γεμάτη σοφία Θεού και κάνει τον άνθρωπο να συμπεριφέρεται με λογική Θεού.

Παραδείγματα: Κάποιος είπε σε έναν βασιλιά, ο τάδε σε κατηγορεί, να τον εξορίσουμε; Ο βασιλιάς απάντησε: Γιατί να τον εξορίσουμε; Για να με κατηγορεί και εκεί και μάλιστα πιο πολύ; Θέλω να τον φέρετε εδώ ώστε να συζητήσω μαζί του. Αυτό να κάνουμε και εμείς.

Παραδείγματα: Ένας άνθρωπος είπε σε κάποιον σοφό, πως ο τάδε τον κατηγορεί και ο σοφός απάντησε, από μακριά ας με δέρνει κιόλας.

Παραδείγματα: Κάποτε γνώρισα κάποιον που τον θαύμασα παρακολουθώντας την ζωή του. Όταν όμως ερωτούνταν από αρχές και χριστιανικές δογματικές εξουσίες για ότι κήρυττε, το οποίο ο Θεός του έδωσε, όλα τα άλλαζε. Έτσι ήρθε μία ημέρα που έχασε τα πάντα. Εγώ προβληματίστηκα με αυτό και είπα, Θεέ μου γιατί αυτός ο άνθρωπος έχασε ότι του υποσχέθηκες; Τι συνέβη; Και μου απάντησε, Θωμά, εγώ παίρνω φτωχούς ανθρώπους στο πνεύμα και στην ύλη, τους δίνω πολλά υλικά και πνευματικά και όταν οι ίδιοι για αυτά που λένε κινδυνεύουν να θεωρηθούν αιρετικοί τότε αρνούνται ότι σπούδασαν από εμένα. Αυτό είναι ότι χειρότερο για τον Θεό. Χρειάζεται να γίνουμε ιδεώδεις άνθρωποι. Ιδεώδεις σημαίνει το ναι, ναι και το ου, ου.

Παραδείγματα: Έχουμε ένα παράδειγμα γραφικό το οποίο μας βοηθά προς οικοδομή. Αυτό είναι οι γραμματείς και οι Φαρισαίοι, οι οποίοι νόμιζαν ότι είναι του Θεού και ότι διακατέχονται από το πνεύμα του, ερχόμενος όμως αυτός ο Θεός στην ζωή τους δεν το γνώρισαν, μάλιστα τον εδίωξαν, το ταπείνωσαν και τελευταία τον σταύρωσαν. Αυτό έπραξαν στον Θεό αυτοί οι οποίοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους ότι είναι του Θεού. Μία ειλικρίνεια χρειάζεται και μία απόφαση στο να εντάξουμε το θέλημα του Θεού στην ζωή μας. Μόνο έτσι θα γνωρίσουμε ποίου πνεύματος είμαστε. Όταν το γνωρίσουμε θα καταλάβουμε την διαφορά, διότι ο Θεός θα μαρτυρεί για εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου