Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΟΣ - Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ


Θεός: Ο Θεός δεν ανήκει σε κανέναν άνθρωπο και δεν διέπεται από κανένα έθνος. Ο Θεός, είναι Θεός όλων των εθνών, είναι Θεός όλης της δημιουργίας, την οποίαν ο ίδιος γέννησε διά του λόγου του και εξελίσσει αυτήν διά του πνεύματός του, ώστε όλα τα λογικά όντα να φτάσουν στο πλήρωμα του Θεού με σκοπό, να γίνουν κατ εικόνα και ομοίωση, καθώς κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι Χριστού και συμμέτοχοι της απείρου κάλους δόξης του.

Ο Θεός αυτό που υπόσχεται ξέρει και να το εκπληρώνει. Ο τρόπος εκπλήρωσης είναι η παρουσία του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος, ο οποίος κήρυξε το Ευαγγέλιο της βασιλείας, το οποίο καταργεί τον φυσικό θάνατο και κατόπιν ιδρύει την βασιλεία του Θεού διά της κρίσεως πρώτα μέσα μας και έπειτα και γύρω μας.Θεός: Δεν δύναται άνθρωπος να επικρατήσει, να βασιλεύσει σε αυτόν τον κόσμο ώστε να φέρει την ανατροπή αυτού του δαιμονισμένου κόσμου και ο λόγος είναι διότι οι άνθρωποι αποστάτησαν από τις αρχές του Θεού, με φυσική συνέπεια τα συμφέροντα, οι εγωισμοί, οι πονηρίες, η αμαρτία κ.λπ. να βασιλεύουν μέσα τους. Ακόμη και στους εκλεκτούς πολλές φορές επικρατούν. Να γνωρίζετε ότι μόνο ο ίδιος ο Θεός μπορεί να ενεργήσει ώστε να λάβουν χώρα τα γεγραμμένα. Ο τρόπος είναι ένας, διά του Παρακλήτου θα γίνει η ανατροπή. Ο Θεός σήμερα, κατέβηκε στην γη και δημιουργεί στράτευμα, λαό Θεού. Ο τρόπος που το κάνει αυτό είναι κηρύττοντας εις αυτόν τον λαό το Ευαγγέλιο της βασιλείας.

Θεός: Ο Πατέρας Θεός εργάζεται έργο σωτηρίας και αναγέννησης διά μέσου του κεχρισμένου του.

Θεός: Η Δημιουργία ολόκληρη ανήκει στον Θεό και ότι υφίσταται σε αυτήν, διακατέχεται από την θέληση την δική του.

Θεός: Ο Θεός γνωρίζει τα ενδόμυχα του καθενός, καλό ή κακό και ανάλογα θα αποδώσει στον κάθε άνθρωπο. Για ότι συμβαίνει λοιπόν να μην απορούμε. Αν είναι θετικό σίγουρα θα προήλθε ή από την χάρη του Θεού ή από κάποιο έργο δικό μας το οποίο αποδεχτήκαμε μέσα από την σοφία του Θεού, τον Λόγο του Θεού. Αν είναι κακό πάλι αυτό θα προήλθε από την σοφία του Θεού, από την παραχώρηση αυτού και όχι από το θέλημά του, με σκοπό να μας δοκιμάσει και ο λόγος διότι θα έχουμε λάθος τρόπο ζωής τον οποίον θα έχουμε επιλέξει από την άγνοια που μας διέπει ή από την ημιμάθεια που μας διακατέχει. Κανένα παιδί που ανήκει στην Φωνή Θεού να μην κοιτάζει έξω από τον εαυτό του. Όλα είναι μέσα μας και εκεί να τον ψάξουμε τον Θεό.Θεός: Ο Θεός γέμισε τον κόσμο σοφία. Ο Θεός έδωσε εις έκαστον άνθρωπο, λαό ή έθνος ιδιάζουσα μορφή σοφίας ίνα πάντες χρείαν αλλήλους έχουσιν και όχι ο ένας να πουλάει πνεύμα στον άλλον ή να εμπορεύεται αυτή την σοφία.

Θεός: Ο Θεός ζωοποιεί το σώμα ημών που είναι ναός του Αγίου Πνεύματος από το πνεύμα το δικό του, το οποίο είναι ζωοποιόν και δίνεται στον άνθρωπο του Θεού χωρίς μέτρο.

Θεός: Ο Πατέρας Θεός είναι άφθαρτος και αφού γέννησε όντα κατ εικόνα και ομοίωση (άνθρωπος), αφήνει να εννοηθεί ότι και αυτός ο άνθρωπος είναι άφθαρτος, αιώνιος, αθάνατος.

Θεός: Ο Θεός θέλησε να τον γνωρίσουμε, ας τον καλλιεργήσουμε μέσα από την διαπαιδαγώγηση που αναπτύσσει η διδασκαλία του, ώστε να φτάσουμε στο να γίνουμε κατ’ εικόνα και ομοίωση.

Θεός: Ο Θεός δεν διακατέχεται από την προσωποληψία. Ο Θεός δεν βλέπει σε πρόσωπο ανθρώπου αλλά στα έργα αγάπης. Γι’ αυτό και βλέπουμε ότι τιμά και χαρίζεται σε όσους εφαρμόζουν το θέλημά του.

Θεός: Ο Θεός δεν είναι τιμωρός, το λάθος που κάνουμε, αυτό, φέρνει εμάς σε αδιέξοδο και όχι ο Θεός.

Θεός: Το ρήμα του Θεού, ζωοποιεί και ενεργοποιεί σε εμάς την άφθαρτη ζωή και η συναρπάζουσα σοφία του Θεού, απεγκλωβίζει την ζωή μας από τα πνευματικά ερεθίσματα που μας διακατέχουν καθημερινά (σκέψεις).

Θεός: Ο Θεός είναι απείραστος κακών και αυτός ουδένα πειράζει. Πειράζεται δε έκαστος υπό της ιδίας αυτού επιθυμίας, παρασυρόμενος και δελεαζόμενος. Έπειτα η επιθυμία αφού συλλάβη, γεννά την αμαρτίαν, η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατον.

Θεός: Ο Θεός χώρισε τους ανθρώπους σε έθνη, λαούς, θρησκείες, ώστε να φανεί η αγάπη. Ο Θεός δέχεται τους πάντες.

Θεός: Ο Θεός ότι υπόσχεται δύναται και να το πραγματοποιήσει.

Θεός: Η αγάπη του Θεού είναι άπειρη και το κάλεσμα είναι μοναδικό για όλο το ανθρώπινο γένος και αυτό γιατί θέλει να μας κάνει κατ’ εικόνα και ομοίωση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από τον Θεό ως προς τον άνθρωπο.

Θεός: Ο Θεός έχει αρχές. Μία από αυτές είναι ο αγιασμός, άγιοι γίνεσθε καθώς εγώ ειμί.

Θεός: Ο Θεός θέλησε να γνωρίσουμε το σωστό και το λάθος, το οποίο ενεργούσε μέσα μας εν αγνοία μας και προκαλούσε την αμαρτία. Σήμερα όλοι μαζί αγωνιζόμαστε διά του Λόγου του, ώστε να αναπτυχθεί μέσα μας αυτός ο Θεός. Η παρουσία του στην ζωή μας θα μας διαφωτίσει και θα μας δώσει τον τρόπο ώστε να πεθάνει ο έτερος κακός εαυτός μας, η αμαρτία. Κατόπιν διά του νόμου του Θεού θα ζήσουμε την εν Χριστώ ζωή, ιδρύοντας την βασιλεία του πρώτα μέσα μας και έπειτα γύρω μας.

Θεός: Ο Θεός μας χάρισε την Δημιουργία, μας χάρισε την ζωή, μας χάρισε την λογική, τον πολιτισμό, τον λόγο, την σοφία του. Μας χαρίστηκε ολόκληρος με την σταυρική του θυσία, δίνοντάς μας το μέγα έλεος και σπουδάζοντάς μας την ανυπόκριτη αγάπη, την ταπείνωση, την θυσία. Μας χάρισε με λίγα λόγια το κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, την θέωση. Ο Θεός λόγω της ανωτερότητας που τον διέπει μας χάρισε την ελευθερία και την ελεύθερη βούλησή μας στο να μπορούμε να επιλέγουμε τον Θεό ή τον διάβολο.

Θεός: Ο Θεός όταν δει καλή προαίρεση και ειλικρινή προσπάθεια, με ένα νεύμα του δύναται να μας ολοκληρώσει πνευματικά και να μας χαρίσει την βασιλεία του.

Θεός: Ο Θεός είναι η μόνη αλήθεια.

Θεός: Ο Θεός κατοικεί όπου υπάρχει εκατό τοις εκατό ταπεινοφροσύνη, μυαλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου