Κρίση: Ας κοιτάξουμε την δουλειά μας, την αποστολή μας και ας μάθουμε να μην μπαίνουμε σε ξένα χωράφια με την κρίση και τον εωσφορικό εγωισμό, τον οποίον αναπτύσσει ο φανατισμός. Τα συμφέροντα, οι φιλοδοξίες, η άγνοια και η ημιμάθεια που μας διακατέχει, μας οδηγούν στην απώλεια διά της κρίσεως.
Κρίση: Επειδή η αγάπη του Θεού είναι άπειρη και σώζει τον άνθρωπο ποικιλοτρόπως, εμείς ας μην μετέχουμε στην ζωή κανενός ανθρώπου αρνητικά πόσο μάλλον και να τον κρίνουμε. Ας ενθυμηθούμε τον ληστή πάνω στον σταυρό, ο οποίος ζήτησε το έλεος του Θεού και αμέσως το έλαβε.
Κρίση: Η ατομική και η γενική κρίση θα καταργήσει την αμαρτία από όλο τον λαό του Θεού διά του νόμου του Θεού, κρίνε ζώντας και νεκρούς.
Κρίση: Όσοι έχουν άγνοια διέπονται από την αμαρτία και ο θάνατος υφίσταται κάθε στιγμή στην ζωή τους (ο καιρός ο ιδικός σας είναι πάντοτε έτοιμος). Η κρίση όμως του Θεού διέπεται από σοφία. Γι’ αυτό όταν έλθει η γενική κρίση και πραγματοποιηθεί η ανάσταση όλων των ανθρώπων, θα κριθούν κατά την έλευση του Υιού όχι με τον νόμο του Θεού αλλά με τον μικρό Θεό που όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους και ονομάζεται συνείδηση. Αυτοί που γνωρίζουν τον νόμο του Θεού θα κριθούν βάση αυτού.
Κρίση: Θα πρέπει να καταλάβουμε άπαξ διαπαντός ότι η κρίση ως προς τον συνάνθρωπό μας θα πρέπει να εκλείψει όχι μόνο από την γλώσσα μας αλλά και από την σκέψη μας, διότι ο Χριστός δύναται να αγκαλιάσει τους πάντες, να εξελίξει τους πάντες, να αναγεννήσει τους πάντες.
Κρίση: Ζώσα πίστη σημαίνει: Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας·
όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας, και θέλουσιν ιατρεύεσθαι.
Όποιος πιστεύει, να ελέγξει τον εαυτό του αν έχει αυτά τα σημεία. Αν δεν τα έχει να εμμείνει εις την προσευχή και στην δέηση και να μην σηκωθεί από το αγιαστήριο εάν δεν υπάρχει λόγος σοβαρός και εάν ο ίδιος ο Χριστός δεν του πει να σηκωθεί από εκεί.
Κρίση: Ο καθένας ξέρει μόνος του τι πρέπει να κάνει. Όποιος δεν γνωρίζει, ας φροντίσει να μάθει. Πάντως εμείς δεν έχουμε λόγο να κρίνουμε κανέναν, διότι η βασιλεία του Θεού είναι δική του υπόθεση και η αγάπη του μπορεί να καλύψει τους πάντες. Ενθυμούμεθα τι είπε ο Κύριος πάνω από τον σταυρό στον ληστή, απόψε θέλεις είσθαι μετ' εμού εν τω παραδείσω. Η αγάπη του δέχεται τους πάντες και το έλεός του χαρίζεται σε όλους. Για τον λόγο αυτόν, εγώ, ο Θωμάς και ο καθένας δεν έχουμε λόγο να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε κανέναν, πόσο μάλλον να καταδικάσουμε. Ο λόγος απλός, διότι οι πάντες πταίομεν. Να θυμόμαστε επίσης ότι με όποια κρίση κρίνουμε, θα κριθούμε και με όποιο μέτρο μετράμε με αυτό θα μετρηθούμε, γι’ αυτό να κρίνουμε με αγάπη, με το μέγα έλεος και με την δικαιοσύνη του Θεού η οποία πάντα προσφέρει.
Κρίση: Η κρίση του Θεού διέπεται από σοφία.
Κρίση: Στην Αποκάλυψη αναφέρεται το εξής υπό του Ιωάννου του Θεολόγου: έπεσε, έπεσε ο δράκος ο μέγας, ο όφις ο αρχαίος, ο διάβολος ο κρίνων τον αδελφόν αυτού ημέρα και νύχτα. Όποιος επιμένει να μην τον ρίξει από την ζωήν του αυτόν τον δράκο (κρίση), ας ξέρει ότι αργά ή γρήγορα το θηρίο θα τον αρπάξει προς καύσιν.
Κρίση: Είναι όταν παραβιάζεται ο Λόγος του Θεού καθ’ οιονδήποτε τρόπον.
Κρίση: Χρησιμοποιεί το κατηγορώ, την καταχθόνιο κατασκοπία, δια του οποίου κατηγορώ δημιουργεί μεταξύ των ανθρώπων τον φθόνο και το μίσος ώστε να οφείλουν όλοι να πεθάνουν σύμφωνα με τον Λόγο του Κυρίου, μη κρίνετε δια να μη κριθήτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου