Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΤΟ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ελευθερία: Το αν σήμερα υπάρχει ελευθερία και ο κάθε άνθρωπος κάνει ότι θέλει αυτό ανήκει στην σοφία του Θεού, η οποία μέσω αυτής της ελευθερίας δημιουργεί την παγκόσμια πνευματική ιστορία και φανερώνει τα έργα του Θεού που οδηγούν στην ζωή. Όταν η ελευθερία μας χρησιμοποιείται σύμφωνα με το θέλημα του Θεού τότε τα έργα μας, μας οδηγούν στην άφθαρτη ζωή. Όταν όμως η ελευθερία μας χρησιμοποιείται με εωσφορικό εγωισμό τότε αυτή μας οδηγεί στην πρόωρη φθορά, η οποία επιφέρει τον θάνατο.

Ελευθερία: Την ελευθερία που ο Θεός μας χάρισε δεν θα πρέπει να την κάνουμε κακή χρήση, αλλά να την χρησιμοποιήσουμε μέσω της λογικής που μας διέπει και της μοναδικής ικανότητας της διάκρισης για την δόξα του Θεού και την σωτηρία του κόσμου.

Ελευθερία: Να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να επιφέρουμε τον καθαρισμό και τον αγιασμό στην ζωή μας, εξασφαλίζοντας έτσι πνευματική εργασία και να μην σταματήσουμε έως ότου γίνει συνήθεια σε εμάς ο νέος τρόπος ζωής, ο τρόπος ζωής του Χριστού. Όταν αυτός ο τρόπος κατακλύσει την ζωή μας, τότε θα νιώσουμε την πραγματική ελευθερία του πνεύματος. Μόνο τότε θα νιώσουμε ότι ζούμε ελεύθεροι, διότι από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται, χάνοντας την ελευθερία του πνεύματος, τους αγλαούς καρπούς αυτού και την προσωπικότητά μας γενικότερα γινόμενοι έρμαια των παθών, των αδυναμιών, της αμαρτίας, του θανάτου.

Ελευθερία: Ο Χριστός μας ελευθέρωσε από την αμαρτία, η οποία γεννά τον θάνατο. ʼρα, μας ελευθέρωσε και μας κατήργησε την φθορά και τον θάνατο. Το αν ακόμη υφίστανται στην ζωή μας η φθορά και ο θάνατος, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έχουμε πιστέψει συνειδητά στην θυσία του Υιού και Λόγου του Θεού του ζώντος ή και αν έχουμε πιστέψει αποδεικνύεται ότι μόνο με τα λόγια πιστέψαμε ενώ τα έργα μας πόρρω απέχουν. Και αυτό είναι σίγουρο, αρκεί ο καθένας μας να συγκρίνει την δική του ζωή, το δικό του θέλημα με την ζωή του Χριστού και τους ουρανόδρομους στόχους του.

Ελευθερία: Μόνο αυτοί που μετέχουν του καλέσματος του Θεού εννοούν τι σημαίνει να είναι κάποιος δούλος της αμαρτίας και τι σημαίνει να είναι μέτοχος της ελευθερίας του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος διακατεχόμενοι πλέον σήμερα από μέρος των χαρισμάτων, των καρπών και των σημείων του Αγίου Πνεύματος, τα οποία παρέχουν ελευθερία στην ψυχή και στο σώμα.

Ελευθερία: Η ελευθερία η δική μας να ξέρουμε ότι τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου.

Ελεύθερος: Ελεύθερος είναι αυτός που κατάφερε με πολυχρόνιο αγώνα να αποβάλει την αμαρτία από το πνεύμα του αλλά και από το σώμα του, επιδεικνύοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον στο να ποιεί το θέλημα του Θεού καθ’ εκάστην ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου