Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΗΓΟΡΩ - Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ


Κατηγορώ: Ο πνευματικός μου πατέρας έλεγε, ότι ο μεγαλύτερος εγωισμός είναι να θέλουμε να μην μας κατηγορούν. Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όταν μας κατηγορούν, μας βοηθούν να διορθώσουμε τον εαυτό μας. Όταν μας επαινούν, να φοβόμαστε διότι αν πιστέψουμε τους επαίνους πέφτουμε εις χείρα Θεού ζώντος, δηλαδή πέφτουμε στην κρίση του Θεού. Αυτούς που μας κατηγορούν να τους φέρνουμε κοντά μας ώστε να μας εξηγούν και όχι να τους διώχνουμε. Αν κάποιος μας κατηγορεί δίκαια, να ζητούμε το έλεος του Θεού και την συγνώμη των ανθρώπων. Αν μας κατηγορεί άδικα, να του το λέμε, να το εξηγούμε και αν συνεχίζει να μας κατηγορεί, δεν πειράζει. Ο Θεός θέλει να μας ταπεινώσει με το κατηγορώ. Η ταπείνωση είναι η δόξα του Θεού και να μην την φοβόμαστε.

Κατηγορώ: Όταν γνωρίσουμε την αλήθεια του Χριστού και αρχίσουμε να την διατυπώνουμε με τα λόγια μας και να την εφαρμόζουμε με τα έργα μας, τότε κρινόμαστε από τους ανθρώπους που τους χαλάμε τα συμφέροντά τους διότι αποκαλύπτουμε το ψέμα, με την αλήθεια του Χριστού, ως αμαρτωλοί, αιρετικοί, πλάνοι κ.λπ. Το κατηγορώ που υπέστη ο Κύριος, το ίδιο κατηγορώ, το υπέστησαν και όλοι οι άγιοι. Το ίδιο θα συμβεί και σε εμάς, αφού επιδιώκουμε την αλήθεια. Ο Κύριος φανέρωσε: Εάν εμέ εδίωξαν και σας θέλουσι διώξει.

Κατηγορώ: Αν κατηγορώ και κατακρίνω τους αδελφούς ή τους συνανθρώπους που ο Θεός στέλνει στη ζωή μου τότε παρουσιάζω μικρότητα και γίνομαι αιτία ώστε να γκρεμίζω την αγάπη, την οποίαν ο Θεός έφερε στο ανθρώπινο γένος δια της σταυρικής θυσίας και την χάρισε εις όλους τους ανθρώπους δίκαιους ή άδικους, με φυσική συνέπεια να γίνομαι θεομάχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου