Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΒΟΛΟΣ - Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ


Διάβολος: Ο διάβολος έχει ένα χαρακτηριστικό. Αυτό είναι: Πρώτα σε παροτρύνει να κάνεις το λάθος και αφού το κάνεις, σε φανερώνει, με σκοπό να σε ταπεινώσει. Η ταπείνωση θέλει πολύ Θεό για να μετατραπεί σε ευλογία. Σίγουρα το έλεος του Θεού μπορεί κάποια στιγμή να τον αναγεννήσει τον άνθρωπο που αμαρτάνει.

Διάβολος: Ο διάβολος δεν θα νικηθεί με σταυρούς, κηρύγματα ή με πνευματικές εξυπνάδες. Ο διάβολος θα νικηθεί με το να καταφέρουμε να νικήσουμε το κακό με το καλό. Ας βομβαρδίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με σοφία Θεού και να είμεθα σίγουροι ότι ο συνεργαζόμενος με τον Χριστό ουδέποτε νικάται. Όταν μπει το πνεύμα του Χριστού μέσα μας, να είμεθα βέβαιοι ότι πλέον άλλο πνεύμα δεν θα χωρά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εισέλθουμε στην ειρήνη του Χριστού, η οποία δύναται να μας φρουρεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αν βρεθούμε πνευματικές ή υλικές. Οι άνθρωποι του Θεού δύνανται να φρουρούν το σώμα τους διακατεχόμενοι από άφθαρτα στοιχεία.

Διάβολος: Ο διάβολος όταν υποχειριάσει το πνεύμα και το σώμα ενός ή πολλών ανθρώπων, τότε αυτεπάγγελτα αυτοί οι άνθρωποι κινούνται σύμφωνα με τον νόμο του πονηρού. (Εγωισμός, πονηρία, ψέμα, κρίση, θάνατος)

Διάβολος: Όπως το κατοικητήριο του Θεού είναι ο άνθρωπος έτσι και το πονηρό πνεύμα θέλει να κατοικήσει εις τον άνθρωπο. Γνωρίζουμε από το στόμα του Κυρίου ότι ο διάβολος ο ανθρωποκτόνος είναι ο άρχων του θανάτου, είναι ο πατήρ του ψεύδους. Θέλει να μας κάνει οπαδούς του εις τον θάνατο, εις την απώλεια, όπως ο Χριστός θέλει να μας κάνει οπαδούς του εις την ζωή, την αιώνιο έτσι και αυτός. Πως; Με το ψέμα αφού είναι ο πατήρ του ψεύδους. Μας παρακολουθεί συνέχεια. Κατόπιν παραχωρήσεως Θεού ο διάβολος κατόρθωσε να κυβερνά ολόκληρη την ανθρωπότητα με τα ψέματα. Η ψευτιά βασιλεύει από άκρον εις άκρον της οικουμένης. Έχει χτίσει τα ανάκτορά της εις τις καρδιές όλων των ανθρώπων και των λαών της γης και ακούς τους ανθρώπους μικρούς και μεγάλους να τιτλοφορούν το ψέμα και με κομπασμό να λέγουν «τα κατά συνθήκη ψεύδη». Δηλαδή έχουν κάνει σύμβαση όλοι οι άνθρωποι και όλοι οι λαοί της γης να λέγουν ψέματα και να μη δύναται ουδείς να τα ελέγξει ή να χαλάσει το σύστημά τους.

Διάβολος: Ο Διάβολος κατοικεί όπου δεν υπάρχει ταπείνωση, αυτός ανακατεύει τα πράγματα, σιγά-σιγά τα κάνει θρύψαλο, τα δαιμονίζει.

Διάβολος: Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα του και ο διάβολος κατόρθωσε με το ψέμα να παρασύρει τους πρωτόπλαστους, παραχώρηση Θεού. Εφόσον η αρχή του ανθρώπινου γένους ήταν οι πρωτόπλαστοι, αυτοί κατά φυσική συνέπεια μετέδωσαν το ψέμα και γενικά τα πάθη που τους έβαλε μέσα τους ο διάβολος. Έτσι, όπως στην Παλαιά Οικονομία ο Θεός είχε κάνει την παρουσία του δια του Αβραάμ έτσι και ο διάβολος έκανε το ίδιο στους ανθρώπους. Έκανε τη παρουσία του με τα πάθη και ενώ ο Θεός είχε πλάσει τον άνθρωπο χωρίς θάνατο διότι ήταν η εικόνα του, ο διάβολος με το ψέμα του και με τα πάθη του, διότι είναι η φύσις του αυτή να θανατώνει τον άνθρωπο δια των παθών, έκανε το κρησφύγετό του στα διάφορα πάθη για να μη γνωρίσει ο άνθρωπος ουσιαστικά τον Θεό που είναι η ζωή. Με αυτά τα πάθη που χρησιμοποιούσε από το κρησφύγετό του, αφού τα έβαλε εις τον άνθρωπο, τον διεύθυνε κατά πάντα και τον οδηγούσε εις την φθορά (με τον τρόπο της ζωής που του έβαλε) και τελικά κατέληγε εις τον θάνατον. Ο Χριστός όμως αποκάλυψε τα φοβερά και θανατηφόρα έργα του και για να τον γνωρίσουν όλοι οι άνθρωποι τον τιτλοφόρησε και τον ονόμασε πατέρα του ψεύδους, πατέρα και κοσμοκράτορα του σκότους του αιώνος τούτου, πατέρα και άρχοντα του θανάτου και τον παρουσίασε στη Νέα Οικονομία. Αυτός όμως κατόρθωσε να κάνει κρησφύγετό του τα πάθη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου