Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ


Υποκριτής: Είναι πολλοί οι οποίοι είναι γνώστες του θελήματος του Θεού και όμως ποτέ δεν θέλησαν συνειδητά να εντάξουν αυτό στην ζωή τους. Αυτοί θα κριθούν αυστηρά. Ξέρεις τι είναι να γνωρίζουμε ότι ο Θεός πέθανε για να μας χαρίσει το μέγα έλεος και εμείς με τίποτα να μην το δίνουμε όταν οι συνάνθρωποί μας εκδηλώνουν σε εμάς λάθη; Στην Αποκάλυψη αναφέρεται: Επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου. ʼρα ας το αποφασίσουμε, διότι ο ποιήσας το θέλημα του Θεού είτε μέσα από την άγνοια είτε μέσα από την γνώση του θελήματος του Θεού, αυτός θα δικαιωθεί και θα ζήσει. Πολλοί λένε ότι αν κάνεις ένα λάθος ο Θεός θα σε τιμωρήσει. Θέλω να γνωρίζουμε ότι ο Θεός δεν είναι τιμωρός, το λάθος που κάνουμε, αυτό, φέρνει εμάς σε αδιέξοδο και όχι ο Θεός.

Υποκριτής: Όταν ο Χριστιανός διέπεται από στοιχεία που συκοφαντείται η θυσία του Χριστού και συνάμα επικαλείται τον Θεό είναι να λυπάσαι, διότι κάτω από αυτές τις συνθήκες γίνεται αιτία ο Χριστιανός, να μηδενίζεται ο Χριστός στην συνείδηση των απίστων ή αποτρέπει αυτούς που έχουν καλή προαίρεση, να πλησιάσουν κοντά στο θέλημα του Θεού. Αν θέλουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί θα πρέπει να αποβάλλουμε την υποκριτική συμπεριφορά μας, η οποία στηρίζεται σε γεννήματα αμαρτίας και να φέρουμε ουσιαστικά στην ζωή μας το θέλημα του Θεού, το οποίο έχει σκοπό να καταργήσει την αμαρτία που καταρρακώνει την ζωή και να φέρει μέσα μας τον τρόπο που αναπτύσσεται ο αγιασμός. Μία υπευθυνότητα και μία πνευματική σοβαρότητα χρειάζεται από τους Χριστιανούς, ειδικότερα από τους ιθύνοντες, διότι ναι μεν ο νόμος του Θεού διακατέχεται από το μέγα έλεος και πάντα σώζει, όμως, η αμαρτία είναι αυτή που γεννά τον θάνατο.

Υποκριτής: Όπως και να συμπεριφέρεται ο υποκριτής, το σχέδιο του Θεού δεν αλλάζει και κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να το θέσει σε υποτέλεια ή να το υποτιμήσει. Είναι κρίμα όμως να βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι επικαλούνται τον Θεό και παρουσιάζονται ως οι εκλεκτοί του Θεού, στο τέλος να μην μπορούν να τον γνωρίσουν και να καταλήγουν να ακούσουν από τον ίδιο τον Θεό ότι, είναι εκ του πατρός του διαβόλου. Εύχομαι να μην είμεθα από αυτούς που σταυρώνουν τον Χριστό, αλλά από αυτούς που τον δοξάζουν με τα έργα τους και με τα λόγια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου