Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΩΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Μωρία κόσμου: Σήμερα οι άνθρωποι καυχώνται ότι είναι σοφοί, όμως η αλήθεια είναι ότι εμωράνθησαν, διότι αντί να αναπτύξουν τις αρχές του Ευαγγελίου προσπαθούν να ζήσουν με αθέμιτους τρόπους, επιβουλεύοντας την ζωή του συνανθρώπου τους, του αδελφού τους. Βλέπω σήμερα τους ιθύνοντες των λαών οι οποίοι εργάζονται την σωτηρία του κόσμου, να θέτουν χιλιάδες νόμους στους ανθρώπους ενώ όλα είναι εύκολα να λυθούν αν αγαπήσουμε τον Θεό και τον συνάνθρωπο ως εαυτόν. Η μωρία έγκειται ότι προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα που διέπεται ο κόσμος με νόμους δικούς τους, οι οποίοι αποβλέπουν στα προσωπικά συμφέροντα και όχι με τους νόμους του Θεού που αποβλέπουν στα γενικά συμφέροντα και στην ισοκατανομή υλικών ή πνευματικών αγαθών. Όσο για τον λαό, εμωράνθηκε και αυτός διότι ακούει τα εντάλματα των ανθρώπων και όχι του Θεού. Έτσι δίνει το δικαίωμα να επιστατούν στην ζωή του οι δήθεν σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι δεν δείχνουν ουδεμία σοβαρότητα στο θέλημα του Θεού. Σοβαρός για μένα δεν είναι όποιος φοράει κοστούμι ή όποιος παίρνει την μορφή του σοβαρού ενώ μέσα του κρύβονται πάθη, μικρότητες, πονηρίες, συμφέροντα κ.λπ. Σοβαρός για μένα είναι αυτός που εφαρμόζει τις εντολές του Θεού και δεν αποφεύγει αυτές.

Μωρία κόσμου: Ο άνθρωπος ο εν τιμή παρασυνεβλήθη τοις κτήνεσιν τοις ανοήτοις και ωμοιώθη αυτοίς (ψαλμοί 49:20). Ο Πατέρας Θεός είναι άφθαρτος και αφού γέννησε όντα κατ’ εικόνα και ομοίωση (άνθρωπος), αφήνει να εννοηθεί ότι και αυτός ο άνθρωπος είναι άφθαρτος, αιώνιος, αθάνατος.

Από την στιγμή που φύγαμε από τις αρχές του Θεού υιοθετήσαμε την φθορά, το γήρας, τον θάνατο. Έτσι γίναμε ένα με τα πετεινά, τα τετράποδα και τα ερπετά και ο λόγος διότι αυτά δεν διέπονται από πνεύμα, από λογική η οποία δύναται να αναπτύξει την σοφία του Θεού, ώστε μέσω αυτής της σοφίας να επικρατήσει η ζωή η άφθαρτη σε όλον τον πλανήτη. Το μόνο ενδιαφέρον που έχουν τα ζώα είναι το τι θα φάνε. Το ίδιο και ο άνθρωπος αφού έχασε την μεγάλη δόξα του ασχολείται μόνο με το υλικό στοιχείο, προσπαθώντας να στηρίξει την ζωή του μόνο σε αυτό. Ας γνωρίζουμε ότι η ζωή δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων.

Μωρία κόσμου: Όσοι δεν έχουν Χριστό, έχουν απλά μωρία και άλογη λογική με στόχους και επιδιώξεις ανικανοποίητους, με λίγα λόγια μωρούς στόχους. Όσοι έχουν Χριστό, έχουν σοφία Θεού, έχουν υγεία πνεύματος και σώματος, έχουν αποστολή, έχουν ζώσα πίστη, έχουν χαρά, αγάπη, ζωή αιώνια η οποία εξασφαλίζεται διά Πνεύματος Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου