Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΕΟΥ


Δικαιοσύνη Θεού: Τα βασικά στοιχεία της δικαιοσύνης του Θεού είναι δύο: Πρώτον, το έλεος του Θεού και δεύτερον, η λογική εκείνη του Θεού η οποία έχει την προσφορά, που στρέφεται προς πάντα συνάνθρωπο, φίλο και εχθρό. Ο Θεός Πατέρας βρέχει για δικαίους και αδίκους.

Δικαιοσύνη Θεού: Η δικαιοσύνη του Θεού είναι το μέγα έλεος. Η δικαιοσύνη του Θεού πάντα προσφέρει και μας δίνει συνέχεια την ευκαιρία να εκπληρώσουμε την αποστολή μας. Η δικαιοσύνη των ανθρώπων προς τον Θεό είναι η ζώσα πίστη, η οποία αυξάνει τα έργα του Θεού. Χρειάζεται προσπάθεια να εννοήσουμε, να καταλάβουμε τον τρόπο που δικαιώνεται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού. Δεν είναι δύσκολο. Είναι εύκολο. Λίγη σοβαρότητα απαιτείται να δείξουμε ώστε να αντιληφθούμε τον ρόλο της παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, να αντιληφθούμε τον νόμο του Θεού, την αξία της ζώσης πίστεως, την αξία της συνεχόμενης ενασχόλησης πάνω στο θέλημα του Θεού και τελευταία την αξία της άφθαρτης, αιώνιας ζωής.

Δικαιοσύνη Θεού: Τι θα μας δικαιώσει στον Θεό; Η πίστη, η χάρη ή τα έργα; Ο Θεός Πατέρας δώρισε στον πεσόντα άνθρωπο το μέγα έλεος, την χάρη. Δηλαδή, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όλοι εμείς ξεκινάμε με την πίστη στον Θεό. Αυτή η πίστη μας δικαιώνει σε κάθε μας πτώση, ώστε δια αυτής να συνεχίζουμε την πνευματική μας προσπάθεια. Η πνευματική προσπάθεια δημιουργεί τα έργα αγάπης, τα οποία διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Κατόπιν το έλεος του Χριστού που απορρέει από την θυσία του, μας δίνει χρόνο να συνεχίσουμε να εντρυφούμε πάνω στα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου. Ο χρόνος μας οδηγεί στην αφιέρωση. Η αφιέρωση μας καθιστά τον νόμο του Θεού συνήθεια στην ζωή μας. Έτσι, το θέλημα του Θεού λαμβάνει χώρα στην καθημερινότητα μας. Ο άνθρωπος με την χάρη, με το μέγα έλεος, με την ζώσα πίστη μπορεί σε μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα, ανάλογα την ευρύτητα και ευστροφία του εγκεφάλου του, να εφαρμόσει τον νόμο του Θεού. Όσα στοιχεία δώρισε ο Θεός σε εμάς, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από εμάς ώστε, να φτάσουμε στο σημείο ο νόμος του Θεού να λειτουργήσει μέσα μας. Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από αυτόν που φανέρωσε ο Χριστός με την παρουσία του και το ανθρωποσωτήριο έργο του.

Δικαιοσύνη Θεού: Η δικαιοσύνη των ανθρώπων απαιτεί, του Θεού όμως προσφέρει (αιώνια) και διακατέχεται από το μέγα έλεος.

Δικαιοσύνη Θεού: Ο νόμος του πνεύματος του Θεού μας δικαιώνει όταν με πολυχρόνιο αγώνα τον αναπτύξουμε μέσα μας (χρειάζεται αφιέρωση). Θα νικήσουμε την φθορά που φέρνει η αμαρτία στο σώμα ημών. Με λίγα λόγια θα νικήσουμε τον θάνατο.

Δικαιοσύνη Θεού: Η δικαιοσύνη του Θεού πάντα προσφέρει ενώ η δικαιοσύνη του κόσμου πάντα απαιτεί. Θα αγωνίζομαι ώστε: α) να δίνω στους συνανθρώπους μου ότι θα ήθελα να μου δίνουν και β) να κάνω στους άλλους ότι οι άλλοι θα ήθελα να μου κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου