Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΑΜΑΡΤΙΑ - ΤΟ ΣΩΜΑ ΗΜΩΝ


Αμαρτία: Το σώμα ημών είναι ναός του εν ημίν Αγίου Πνεύματος. Ο Θεός θυσίασε την ζωή του φανερώνοντας εις το ανθρώπινο γένος τους νόμους που το εξουσιάζουν, το νουθετούν, το ζωοποιούν το σώμα ημών. Όταν εμείς παρ όλη την προσπάθεια του Θεού διά μέσω των προφητών, διά μέσω του Υιού του, διά μέσω του Παρακλήτου, του Πνεύματος του Αγίου επιμένουμε στο λάθος, στην αμαρτία, ο Θεός τότε μας επιτρέπει να το καταστρέψουμε και αυτό γίνεται με την αμαρτία που υιοθετούμε, μέσα από την άγνοια ή τα πάθη που πιστεύουμε ότι μέσω αυτών ως απαραίτητα στη ζωή μας, θα την ομορφύνουμε. Τα πάθη όταν τα υπηρετούμε σιγά-σιγά γίνονται τρόπος ζωής, με φυσική συνέπεια να επιφέρουν στο σώμα ημών την φθορά και τον θάνατο, διότι τα οψώνια της αμαρτίας είναι θάνατος. O φθείρων τον ναό του Θεού, το σώμα του, με την αμαρτία, τούτον θέλει φθείρει ο Θεός και ο τρόπος είναι να μην ευαρεστείται σε αυτόν που αμαρτάνει, ώστε να συλλάβει την λογική του Θεού που μας καθιστά άφθαρτους και αθάνατους, μας καθιστά κληρονόμους Θεού, συγκληρονόμους Χριστού και συμμέτοχους της δόξης αυτού του Θεού.
Αμαρτία: Ο αδόκιμος νους υπήρχε πάντα, διότι ο άνθρωπος μετά την πτώση του έδωσε το δικαίωμα στον διάβολο και του εκκόλαψε το αβγό του μέσα στον εγκέφαλό του, την αμαρτία. Η αμαρτία έγκειται στο ότι γίνεται δευτέρα φύση του ανθρώπου, δηλαδή εμμονή, ακατάπαυστη συνήθεια, τρόπος ζωής.
Αμαρτία: Ο άνθρωπος αδέλφια μου δεν θα τιμωρηθεί από τον Θεό για την πνευματική του ανωμαλία, διότι ο Θεός είναι αγάπη, αλλά η αμαρτία έχει την ιδιότητα να καταστρέφει την ψυχή και το σώμα και καλό είναι να μην αδιαφορούμε στο κάλεσμα του Θεού, το οποίο μας αναπτύσσει την αιώνια, άφθαρτη ζωή.
Αμαρτία: Η αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατον και όχι ο Θεός που πολλοί ρίχνουν ευθύνες σε αυτόν. Ας γνωρίζουμε επίσης πως ο Θεός είναι απείραστος κακών και αυτός ουδένα πειράζει. Πειράζεται δε έκαστος υπό της ιδίας αυτού επιθυμίας, παρασυρόμενος και δελεαζόμενος. Έπειτα η επιθυμία αφού συλλάβει, γεννά την αμαρτίαν, η δε αμαρτία εκτελεσθείσα γεννά τον θάνατον.
Αμαρτία: Ο τρόπος κατάργησης της αμαρτίας είναι διά της πίστεως και διά της αφιέρωσης πάνω στον νόμο του Θεού, με φυσική συνέπεια να γίνει συνήθεια ο νέος τρόπος ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται εμπεριστατωμένη πνευματική εργασία νυχθημερόν πάνω στα δρώμενα του Αγίου Ευαγγελίου. Η ατομική και η γενική κρίση θα καταργήσει την αμαρτία από όλο τον λαό του Θεού διά του νόμου του Θεού, κρίνε ζώντας και νεκρούς.
Αμαρτία: Όταν καταργηθεί η αμαρτία ιδρύεται η βασιλεία του Θεού.
Αμαρτία: Η αμαρτία βασιλεύει μέχρι την ημέρα που θα αντιληφθούμε την χάρη του Θεού, η οποία μετέπειτα διαμορφώνει ολόκληρο το είναι μας σε χαρακτήρα Χριστού.
Αμαρτία: Η αμαρτία μας καθιστά ευάλωτους στο σύστημα του κόσμου, στην φθορά και στον θάνατο. Να γνωρίζουμε πως, από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται. Αν δεν θέλουμε να είμεθα δούλοι των παθών και αδυναμιών μας, ας ξεκινήσουμε τον αγώνα του καθαρισμού και της εξάπλωσης ώστε να τύχουμε των καρπών, των χαρισμάτων και των σημείων του Αγίου Πνεύματος. Η αμαρτία στην αρχή θα υφίσταται στην ζωή μας, αλλά αυτό δεν θα μας απελπίζει. Ο Απόστολος Παύλος έλεγε, βλέπω δε έτερον νόμον εν τοις μέλεσίν μου αντιμαχόμενον εις τον νόμον του νοός μου, και αιχμαλωτίζοντά με εις τον νόμον της αμαρτίας, τον όντα εν τοις μέλεσί μου. Ταλαίπωρος άνθρωπος εγώ· τις με ρύσεται εκ του σώματος του θανάτου τούτου; Ευχαριστώ τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό ο οποίος πέθανε για μένα. Ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος μετά χρόνων πνευματικού αγώνα φώναζε, ζω δε ουχί πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζη εν εμοί. ʼρα και εμείς στην αρχή θα χάνουμε μάχες διότι η αμαρτία θα μας νικά. Μετά όμως χρόνων πνευματικού αγώνα, θα νικούμε. Ο διάβολος δεν θα νικηθεί με σταυρούς, κηρύγματα ή με πνευματικές εξυπνάδες. Ο διάβολος θα νικηθεί με το να καταφέρουμε να νικήσουμε το κακό με το καλό. Ας βομβαρδίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με σοφία Θεού και να είμεθα σίγουροι ότι ο συνεργαζόμενος με τον Χριστό ουδέποτε νικάται.
Αμαρτία: Η αμαρτία, να το καταλάβουμε άπαξ διαπαντός, καταστρέφει την ψυχή και το σώμα μας. Το έλεος μπορεί να δοθεί υπό του Θεού έστω και την τελευταία στιγμή, όμως, η συνειδητή αμαρτία θα έχει αποδιοργανώσει όλες τις λειτουργίες του σώματός μας και θα επιφέρει χωρίς αναστολή τον φυσικό θάνατο.
Αμαρτία: Όπου υπάρχει αμαρτία δεν υπάρχει ούτε δικαιοσύνη, ούτε σοφία Θεού, ούτε σπλάχνα Χριστού. Τίποτα δεν υπάρχει, πόσο μάλλον ο αγιασμός. Και αν φαίνεται πως υπάρχει κάποιος καλός άνθρωπος γύρω μας, να γνωρίζουμε ότι αν θιχτούν τα συμφέροντά του θα γίνει θηρίο να μας κατασπαράξει. Όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη Χριστού, υπάρχει μόνο κονιορτός και ο λόγος διότι η δικαιοσύνη των ανθρώπων απαιτεί, του Θεού όμως προσφέρει και διακατέχεται από το μέγα έλεος.
Αμαρτία: Η αμαρτία κατάφερε να υποχειριάσει κάτω από την φθορά το πνεύμα και ιδιαίτερα την σάρκα, ώστε ο κάθε άνθρωπος να ανταποκρίνεται με εύκολο και οικείο τρόπο ως προς αυτή την αμαρτία
Αμαρτία: Η αμαρτία μας γέμισε στερεότυπα, τα οποία εξαφάνισαν την ελευθερία του πνεύματος του Θεού.
Αμαρτία: Αν τείνουμε στην κατάργηση της αμαρτίας, με πρώτη την άγνοια του Λόγου του Θεού, η οποία είναι η πιο μεγάλη αμαρτία, τότε η θεραπεία του σώματος θα λάμψει. Έτσι το σώμα μας θα διάγει άκρα υγεία και το πνεύμα μας θα γίνει του Χριστού.
Αμαρτία: Είναι η παράβαση των εντολών του Θεού και αυτό φέρνει τον θάνατο.
Αμαρτία: Αν υπάρχει στην οικογένεια Χριστός τα ευλογεί όλα και τότε γίνονται αιώνια. Αφού έρθει ο Χριστός, η αγάπη, τότε το ζευγάρι αγκαλιάζει και τους γονείς. Είναι πολλά ζευγάρια που κάνουν οικογένεια και ξεχνούν τους γονείς, αυτό είναι αμαρτία. Ο Χριστός παραγγέλνει, τίμα το πατέρα σου και τη μητέρα σου, ώστε να είσαι μακροχρόνιος επί της γης. Ενδιαφέρον λοιπόν και αγάπη και στους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου