Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΦΙΛΙΑ ΘΕΟΥ - ΦΙΛΟΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ


Φιλία Θεού: Η οργή του Θεού είναι ο διάβολος. Ο Χριστός, όμως, τώρα μετέτρεψε αυτόν τον διάβολο από εξολοθρευτή, από οργή σε εκπαιδευτικό όργανο του ανθρώπου. Μάλιστα αφού ο Χριστός τον νίκησε, του έδωσε εντολή να μην πειράξει κανέναν άνθρωπο παραπάνω από ότι δύναται να αντέξει. Όλα τώρα μέσα στην δημιουργία έχουν γίνει ευεργετικά στοιχεία για εμάς, τα οποία μας εξασφαλίζουν την ένωση και την φιλία με τον Θεό. Έχουμε φιλιωθεί μαζί του διά της πίστεως, αρκεί να θελήσουμε να εντάξουμε τον εαυτό μας στην δικαιοδοσία του Θεού και στο θέλημα αυτού. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να εννοήσουμε ότι τα πάντα συνεργούν στο αγαθό τοις αγαπώσιν τον Θεόν.

Φιλία Θεού: Ο Χριστός σε εμάς, έδωσε την ζωή του, αγωνίστηκε για να φιλιωθούμε εμείς με τον Πατέρα διά της άφθαρτου ζωής.

Φιλία Θεού: Κάποτε ρώτησε ο Θεός τον Κάιν, Κάιν που είναι ο αδελφός σου; Και ενώ ο ίδιος ο Κάιν τον σκότωσε απάντησε στον Θεό: Δεν εξεύρω· μη φύλαξ του αδελφού μου είμαι εγώ; Αυτή η απάντηση έκανε τον Θεό να απέχει από την ζωή του και έτσι ο Κάιν έγινε πάροικος και διωκόμενος από τους πάντες.

Αν δεν θέλουμε να έχουμε την ίδια κατάληξη, καλούμεθα σήμερα να σκεφτόμαστε τον αδελφό μας και να γινόμαστε φύλακες της ζωής του. Με αυτόν τον τρόπο καθώς επίσης και με το περίσσευμά μας στο υστέρημα του άλλου, επιτυγχάνεται η φιλίωσή μας με τον Θεό.

Φιλία Θεού: Ο Κύριος φανέρωσε: Όπου δύο ή τρεις συνηγμένοι εις το όνομά μου, εκεί είμαι εγώ εν τω μέσω αυτών. Καθώς, η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί. Ενότητα, ενότητα, ενότητα πριν να είναι αργά. Ο τρόπος για να πετύχουμε την ενότητα είναι να καταλάβουμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαφορετική αποστολή. Έτσι δεν θα βλέπουμε λάθη και όλοι μαζί θα αποτελούμε την αιώνια οικογένεια του Θεού.

Φιλόνικος: Απειθής εις την αλήθεια της άφθαρτης ζωής, απειθής εις την ανάπτυξη των καρπών και των χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος, εκδηλώνοντας αδικίες στους συνανθρώπους ή στους πνευματικούς αδελφούς του. Ο θυμός και η οργή (ΔΙΑΒΟΛΟΣ) μένει πάντα πάνω του και σιγά σιγά τον οδηγεί σε πνευματικό αδιέξοδο καταλήγοντάς τον στην φθορά και στον θάνατο.

Φίλος: Ο Κύριος μας ονόμασε φίλους. Φίλος σημαίνει πως ότι έχει ο φίλος πνευματικό ή υλικό το μοιράζεται με τον φίλο του και ο λόγος διότι τον θεωρεί ένα με τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει φίλος. Επίσης, να γνωρίζουν ότι το περίσσευμα του ενός ανήκει στο υστέρημα του άλλου, καθώς δωρεάν έλαβες άνθρωπε δωρεάν δώσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου